Rizsliszt

Rizsliszt

Ha Kínába vagy Japánba látogat el az ember, akkor a mochi, illetve a dango nevű különleges édességeket nem hagyhatja ki. Mindkét édesség rizsliszt felhasználása által készül. A különbség csupán annyi, hogy a mochi golyókat megtöltik különböző töltelékekkel, amelyek közül a legismertebb az édes, vörös babpüré, míg a dangot nem. A dango tésztához egy kevés rizsliszt, víz, só és cukor szükséges. Nagyon fontos, hogy olyan lisztet vásároljon a golyók elkészítéséhez, amelyik tartalmaz glutént, mert az adja meg az édesség állagát.

A tészta összegyúrása után, ami egyébként gyönyörű hófehér lesz, forrásban lévő vízben ki kell főzni a gombócokat. A Japánok a kifőtt gombócokat bambuszpálcára húzzák fel, majd édesített szójaszószt, csokoládét, vagy vörös babpürét tesznek a tetejére. A pálcán lévő gombócokat színezik is. A rózsaszínű golyókat cseresznyevirággal, míg a zöldeket zöldtea porral. A rizsliszt hazánkban annyira nem közkedvelt alapanyag, mivel nem igazán lehet túl sok módon felhasználni. Az egészségre gyakorolt hatásait tekintve megéri fogyasztani.

Print Friendly, PDF & Email

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás