31. március 2017 · A kökénypálinka fanyar csábítása bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva · Kategória: Szolgáltatás · Címkék: ,

Kökénypálinka

Fanyar ízével a kökény mindenkinek mást juttat az eszébe. Az viszont biztos, hogy az őszi évszak egyik jellegzetes íze. Aki szeretne belekóstolni ebbe a kellemesen fanyar-édes aromavilágba, az elégedett lesz a kökénypálinka nyújtotta élménnyel.

Ennek a pálinkafajtának az a titka, hogy akkor éri el a tőle várt kimagasló szintet, ha a belőle készült kökényt megcsípte az első dér és a betakarítása után azonnal feldolgozásra kerül. Ezt a dolgot nem szabad elhanyagolni, másképp a kökénypálinka opálossá alakul.

A gondosan betakarított gyümölcsből készült italnál érezhető a belőle készült pálinka zamata, amiből visszacseng a nagyinál kóstolt lekvár nosztalgikus íze. Hogyha nagy lakomát rendezünk, amiben dominálnak a húsételek, akkor a vendégeink örülni fognak, amikor étvágygerjesztő gyanánt kökénypálinka kerül a poharukba.

Ne feledjük azonban, hogy ne hűtsük túl az italt! Figyeljünk arra is, hogy ne túl magas hőmérsékleten tároljuk, mivel 16-19 °C között ideális a fogyasztása, hogyha érezni akarjuk azt az íz-összeállítást, ami kiemeli a többi pálinka közül.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás