25. október 2019 · Write a comment · Kategória: Vásárlás · Címkék:
vodka

Vodka

A régi gabonapárlatokban az volt a közös, hogy ihatatlanok voltak. A 15. századtól megjelenő italok gyakran a vodka nevet viselték, valójában azonban a 19. században jelent meg a finomító oszlopokkal párhuzamosan. Mind Oroszországban, mind Lengyelországban gyorsan elterjedtek, összességében vízből és etanolból állnak.

A hagyományokat megőrizve, gabonából készítik, de akár burgonya vagy más cukor- és keményítő tartalmú étel is felhasználható alapanyagként. Európában általában 40 fokosan vásárolható meg, ritkán erősebb is kapható. Az 1800-as évek végén Oroszországban elterjedtek a szeszfőzdék, az ország népessége megküzdött az alkoholizmus problémájával, ami inkább volt fogható a vodkában található egyéb összetevőkre, mint magára a tiszta szeszesitalra.

Később elrendelték a hígítását, ám nem kívánták teljesen visszaszorítani a használatát. A következő században a vodka önálló italként kezdett terjedni az egész világon, azonban ma is az oroszoknak a nemzeti itala, akik többnyire önmagában fogyasztják.

Print Friendly, PDF & Email

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás